GÃ¥ til forsiden
Locomotion - 50'er, 60'er og 70'er musik, beatmusik, Rock, Pop, Rock'n roll, Rythm'n Blues, Countryrock, livemusik/dansemusik til fest, bryllup, firmafest, fødselsdag, bal, festival, koncert, m.m.


Heine Schulze

Født: juli 1950
Instrument: guitar, vokal
Med siden: 1980

Heine har været bandets drivkraft siden starten i 1980, hvor bandet bestod af bassist Jens Laursen, guitarist Steen Autzen, trommeslager Jens Willner Christiansen, keyboards Peter Schmidt samt Heine Schulze, vokal og leadguitarist. Senere trådte også saxofonist Helge Kryger ind i bandet.

Heine startede sin musikalske karriere i 1964 (i en alder af 14 år) med bandet THE ARROWS, der blev Sønderjydske mestre i 1966 & 1968 og spillede især mange jobs i Tyskland.

I 1972 grundlagdes RADISERNE '72, som bestod af bassist Henning Mohyla, keyboards & vokal Eddie Carstensen, trommeslager og vokal Jørn Lassen, guitarist Steen Autzen samt Heine Schulze, vokal og leadguitarist. Bandet spillede på semi-professionel basis, på danserestauranter landet over.

Efter perioder i bands som DAG&NAT, HIDEAWAY, og MOTOWN (projektnavn fra Borderline CD'en fra 1998) har Heine uafbrudt spillet i LOCOMOTION siden 1980.






Tønder Revy

Heine er også trofast musiker ved de årlige Tønder Revy'er.
Senest i sammenspil med Henning Mohyla (bas), Lars Petersen (trommer), samt Ole Toft (klaver og trompet) som også står for at lede samarbejdet.
Revyen har senest opnået meget flotte anmeldelser.

Tønder Revy 2006

Skibbroen Tønder

I mange år var Locomotion en fast del af scenen på beværtningen Skibbroen i Tønder.
Skibbroen Tønder 1993

Radiserne '72

Henning Mohyla (bas), Eddie Carstensen (keyboards & vokal), Jørn Lassen (trommeslager og vokal), Steen Autzen (guitar) og Heine (vokal og leadguitar).

Efter at Eddie Carstensen og Henning Mohyla trådte ind i Radiserne, valgte gruppen at skifte navn til Radiserne '72. Dette bl.a. pga. en eksisterende gruppe fra Fyn som også havde navnet Radiserne.
Gruppen ønskede dog at bevare "Radiserne" som en del af navnet, da de allerede havde erhvervet en del spillejobs under det navn.

Radiserne '72: Heine, Steen, Henning, Jørn og Eddie.

Radiserne

Carl-Heinz Schulze, Uwe Schulze, Steen Autzen og Jørn Lassen.

Efter The Arrows' opløsning gik brødrene Uwe Schulze og Carl-Heinz Schulze sammen om at danne bandet Radiserne, sammen med Steen Autzen og Jørn Lassen. Dengang øvede gruppen på Udbjerg Skole, senere på Centralhalle da Eddie Carstensen og Henning Mohyla trådte ind i gruppen. Omkring samtidigt besluttede man også at ændre gruppens navn til Radiserne '72, da der også fandtes en gruppe fra Fyn ved navn Radiserne (uden sammenligning!!).
Heine, omkring 21 år gammel

The Arrows

1964-69. Vandt bl.a. konkurrencen om landsdelens bedste poporkester i Skærbæk, d. 14. juli 1968.
Fra bogen "Riber Rock". Også omtalt i Nyt Børge nr. 9 1968.

Tønder-gruppe dannet september 1964.

Carl-Heinz Schulze, single og sang. Uwe Schulze, bas og sang. Werner Schikowski, rytme. Wolf Dieter Schikowski, trommer. Helmut Thinisen, bas (1965-1966). Karl Jørgensen, trommer (fra 1968).

Som en del af det tyske mindretal, gik brødreparene Schulze og Schikowski i den tyske privatskole "Ludwig Andresen Schule" i Tønder. Her gik de i røde skjorter med sorte kanter og kaldte sig af den grund The Red Rockers. Men navnet var alligevel noget, der hørte 50'erne til, så de valgte et nyt, der var kortere og med mere fart i, men som også lod godt: The Arrows.
Gruppen starter med at øve i kælderen ved Schweizerhalle og senere også i selve hovedbygningen. Senere anvender gruppen også et bådehus ved Højer til at øve i.
Repertoiret er typisk for tiden med kopinumre af Hollies, Kinks, Swinging Blue Jeans, Beatles, Pretty Things, The Who, Lords, Lollipops og de mest almindelige standarder (High Heel Sneakers, - selvfølgelig). Instrumentmæssigt starter gruppen med at spille på Egmond, Höfner, Davoli, GEWA og Teisco, mens forstærkerne er Holiner, Dynacord, Teisco og Gretsch. Tønder har i disse år sin egen musikbutik, Tønder Musikhandel på østergade 20, v/ H. Bomberg, hvorfra gruppen anskaffer sig en del instrumenter.
Relativt hurtigt får man anskaffet sig lidt bedre udstyr som f.eks. Selmer Zodiac 50 Twin, Selmer sangsøjler, VOX forstærker, Fender-Stratocaster, Shure-mikrofoner og et Gretsch trommesæt. Gruppen har premiere til en fest på Rudbøl Vandrehjem, hvor en svensk pigeskole har indlogeret sig. Down Town Club i Tønder afholder d. 19/6 1966 en Beat Festival på Schweizerhalle, hvor Arrows deltager sammen med The Rooters, The Beatmakers og The High Numbers.
Men foruden arrangementer i Danmark, gør gruppen sig også godt på den anden side af grænsen. I Tyskland spiller de bl.a. i Keiserkeller i Hamburg, i Top Ten i Cuxhaven, i Husum, Flensborg, Horsbüll og lignende steder.
Foruden de egentlige arrangementer, deltager Arrows også i en del popkonkurrencer i del sydlige Jylland. Den første foregår på Harmonien i Haderslev i oktober 1966. Her er det de værnepligtiges Tirsdagsklub, der afholder Sydjysk mesterskab i Popmusik. Arrows vinder konkurrencen og vinder samtidig en grammofonpladeindspilning hos Jacks Beat Records. Indspilningen bliver dog ikke til noget, da der stilles visse kautionskrav til gruppen om forventet minimumssalg, som gruppen ikke kan honorere.
Arrows er atter til en konkurrence d. 28/1 1967, da Åbenrå Popklub på Folkehjem i Åbenrå arrangerer et Pigtråds-grandprix. Her deltager 11 grupper, men det vides ikke med sikkerhed, hvilken placering Arrows fik ved denne lejlighed. Vojens Bold- og Idrætsklub afholder i foråret 1967 en popkonkurrence i Vojenshallen, hvor Arrows bliver nr. 2 efter vinderne Reges fra Haderslev. Allerede d. 13/8 er Arrows igen til Pigtrådsfestival på Heden i Urup Forsamlingshus ved Grindsted. Arrangør er Satisfaction Club. Ud af 12 orkestre får Arrows tildelt en 3. plads, mens Les Candidates fra Esbjerg vinder konkurrencen.
Deutches Haus i Flensborg er d. 30/9 1967 rammen om intet mindre end en Poplandskamp mellem Tyskland og Danmark. Her bliver det dog ikke til nogen placering for Arrows. Gruppen tilmelder sig konkurrencen om det Sydjyske mesterskab i Pop, som afvikles d. 9/3 1968 i KIF-Hallen i Kolding. Arrangør er Nyt Børge. Konkurrencen er samtidig en indledende del af årets DM i Popmusik. Men Arrows spiller i stedet i Tyskland og deltager ikke i konkurrencen. Stepping Teen Club arrangerer d. 10/4 1968 Sydjysk mesterskab i Popmusik på Hotel Frej i Christiansfeld. Her bliver det til en 3. plads for Arrows og Reges fra Haderslev bliver sydjyske mestre. Skærbæk Power Club afholder, i forbindelse med byfesten d. 14/7 1968, en popkonkurrence, hvor landsdelens bedste poporkester skal kåres. Her vinder Arrows titlen som landsdelens bedste poporkester, med Tambourines fra Esbjerg på andenpladsen.
Den sidste konkurrence Arrows deltager i, er semifinalen om det officielle jyske Beat- og Soulmesterskab d. 2/4 1969 på Hotel Brørup. Her vinder High Lites fra Grindsted med Crayons fra Vejle på 2. pladsen og Bronco Steers fra Oxbøl på 3. pladsen. De tre orkestre gik videre til finalen i Holsted Hallen d. 5/4, og Arrows kom altså ikke med.
Men som et plaster på såret skal Arrows d. 25/4 spille sammen med selveste Love Sculpture fra England i Vojenshallen. Love Sculpture med Dave Edmunds havde d. 7/12 1968 udsendt singlen Sabre Dance, som med en 5. plads på Englands Top Twenty var blevet et hit i England og som også var kommet på den danske Top-20 liste.
Arrangementet trækker omkring 500 unge og går fint, - Arrows spiller live og Love Sculpture spiller playback, - som det siges fra pålidelig kilde. I forbindelse med en annoncering af et arrangement d. 22/8 1966 på Grand Hotel i Tønder (Arrows og Rooters), bliver Arrows'manager Geert Madsen mødt med et sagsanlæg på kr. 10.000,- fra Peter Belli. Anledningen er annoncens ordlyd omkring Peter Bellis dom på 60 dages fængsel for formodet hashrygning.
Peter Bellis advokat stævner Geert Madsen for illoyal konkurrence, falsk reklame og for krænkelse af privatlivets fred. Hele sagen ender dog med et forlig og en undskyldning fra Geert Madsens side i en erkendelse af, at annoncen var ulovlig.
Mod slutningen af 1968 har gruppen spillet de fleste steder i Sønderjylland og haft en del arrangementer i Nordtyskland. De vokale arrangementer har fået højere prioritet og The Hollies er stadigvæk et af gruppens favoritorkestre.
Men tidens hjul drejer sig og med det ændrer musikken sig også i mere psykedelisk retning. Her følger Arrows godt med når det gælder påklædning, men gruppen har det godt med at bevare en stor del af det gamle repertoire. Dog spores der en vis bekymring for fremtiden.
Carl Heinz Schulze: Men publikum er ikke hvad de har været. Da vi begyndte at spille, skulle der ingenting til for at begejstre. Efter hvert nummer rungede klapsalver gennem salen. Nu lyder der en gang imellem lidt spredt bifald, men begejstringen er helt forsvundet. Måske er det et udslag af at publikum er blevet mere kvalitetsbevidst, men særligt opmuntrende er det ikke for orkesteret. Som det vides, sker der faktisk en afmatning hen mod slutningen af årtiet, som mange grupper vil kunne bekræfte. At Arrows ikke fik nogen høj placering ved Beat- og Soulmesterskabet på Hotel Brørup i 1969, viser måske bare, at dommerne i højere grad tilgodeså de grupper, der musisk afspejlede året 1969.
The Arrows spiller som beatgruppe årtiet ud, men opløses kort efter. Herefter dannede brødrene Uwe og Carl Heinz Schulze dansebandet Radiserne.

The Arrows

Werner Schikowsky og Karl Jørgensen (Charlie)